Ștefan–Adrian ROȘEANU este noul Preşedinte al Autorităţii pentru Reformă Feroviară

 

Bucureşti, 21 octombrie 2021

 

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că, miercuri, 20 octombrie 2021, prim-ministrul interimar Florin CÎȚU a numit, la propunerea ministrului interimar al Transporturilor, în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat al ARF pe domnul ȘTEFAN–ADRIAN ROȘEANU.

Noul Președinte al Autorității pentru Reformă Feroviară este licențiat al Universității  București și absolvent al unui master la Universitatea Tehnică de Construcții București. Are o experiență bogată în comunicare, management și proiecte europene, obținută în peste 15 de ani de activitate în mediul privat și public.

De asemenea, experiența sa europeană include activitatea desfășurată ca membru al Platformei de strategie feroviară, un grup de lucru înființat la nivelul conducerii Comisiei Europene pentru a dezbate problemele sectorului feroviar european, iar cu sprijinul Asociației Industriei Feroviare din România (AIF) a fost unul din inițiatorii Platformei Feroviare Române 2020 și al Alianţei Române Pro Rail.

Până la numirea în această funcție, dl Ştefan-Adrian Roşeanu a fost coordonatorul proiectului Tren/Metropolitan Bucureşti-llfov, ce presupune dezvoltarea unui serviciu de interes economic general în domeniul transportului public de călători care deserveşte teritoriul administrativ al Capitalei şi zona sa urbană funcţională, utilizând linii de cale ferată convenţională, linii de cale ferată dedicată, o combinaţie a acestora sau o combinaţie între linii de cale ferată şi cele destinate vehiculelor de tramvai sau metrou.

Încheierea procedurii de evaluare a contractului pentru cele 20 de trenuri inter-regionale (IR), precum și finalizarea contractelor de servicii publice de călători pe anul 2022, sunt priorităţi asumate în cadrul mandatului, de noul preşedinte al ARF.

 

Date de contact:

AUTORITATEA PENTRU REFORMĂ FEROVIARĂ

Tel.: 0374.808.598

Fax: 0374.808.649

E-mail: office@arf.gov.ro

Web: http://arf.gov.ro

Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Sari la conținut