Prezentare operatori de transport feroviar

CFR Călători este o companie de transport feroviar de persoane din România, deţinută de stat, înfiinţată în anul 1998, prin reorganizarea fostului CFR.  CFR Călători primeşte anual peste un miliard de lei de la bugetul de stat pentru a putea asigura activitatea de transport feroviar de călători.

https://www.cfrcalatori.ro/

Interregional  Călători este o companie de transport feroviar din România. Compania a fost înfiinţată în iunie 2001 şi este singura companie privată din Transilvania care deţine garnituri de tren şi asigură transport feroviar de călători.

http://www.viaterraspedition.ro/mersultrenurilor.html

Softrans este un operator feroviar privat, înființat în anul 2002, cu sediul în Craiova, România. Compania operează 2 rame electrice Hyperion. Firma este deţinută de producătorul de material rulant Softronic. Întregul material rulant al companiei este produs de firma-mamă. Rutele spre Braşov şi Constanţa sunt deservite cu automotoare Hyperion, iar ruta spre Motru este asigurată cu vagoane de tip 21-47.

http://www.softrans.ro/

 Transferoviar Călători (T.F.C.) este un operator feroviar cu capital privat având ca obiect principal de activitate efectuarea transportului feroviar public de călători în trafic intern și internațional. T.F.C. asigura transportul de călători atât pe 7 secții neinteroperabile (Galati – Bârlad, Buzau – Nehoiasu, Slănic – Ploiești Sud, Titan Sud – Oltenița, Ploiești Sud – Maneciu, Ploiești Sud – Târgoviște, Târgoviște – Pietroșița) cât și pe infrastructura interoperabilă (București Nord – Galați, București Nord- Ploiești Sud – Buzău, Cluj Napoca-Oradea).

https://www.transferoviarcalatori.ro

Societatea ASTRA TRANS CARPATIC SRL operator feroviar cu capital privat, înfiinţată în anul 2014, are ca activitate principală transportul feroviar de călători cu vagoane salon, de dormit şi cuşetă.

În prezent, ASTRA TRANS CARPATIC SRL asigură transportul feroviar al calatorilor pe relatia Bucureşti Nord – Craiova – Timişoara – Arad şi retur, Bucureşti Nord – Braşov şi retur, iar în perioada estivală se va circula şi pe relaţia Arad – Timişoara – Craiova – București – Constanța si retur.

Printr-o politică de îmbunătățire a serviciilor, ASTRA TRANS CARPATIC SRL va satisface într-o măsură cât mai mare așteptările pasagerilor, prin creșterea calității călătoriei cu trenul, în pas cu evoluția lumii moderne.

https://www.astratranscarpatic.ro

Societatea REGIO CĂLĂTORI SRL operator feroviar cu capital privat, înființată în anul 2016, are ca activitate principal transportul feroviar de călători. REGIO CĂLĂTORI SRL  se recomandă ca fiind cel mai mare operator privat de trenuri şi transport feroviar călători din Braşov către Bucureşti, Arad, Timişoara şi Iaşi.

https://regiocalatori.ro 

 

Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Sari la conținut