Consultare de piață pentru îmbunătățirea mersului de tren prin introducerea trenurilor de mers cadențat în jurul orașelor mari din România

București, 05 aprilie 2022

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a publicat ieri, 04 aprilie, în platforma de achiziții publice – SEAP, anunțul de consultare de piață prin care se solicită prezentarea unei valori estimative pentru serviciul ce are ca obiect „Îmbunătățirea mersului de tren prin introducerea trenurilor de mers cadențat în jurul orașelor mari din România”.

Astfel, ARF intenționează să organizeze o procedură de achiziție publică, prin care se va realiza stabilirea mersului cadențat în transportul feroviar pentru fiecare pol de creștere și de dezvoltare, precum și utilizarea acestuia pentru conexiunea marilor orașe cu reședințele de județ apropiate.

Mersul cadențat trebuie să reflecte cererea de mobilitate a populației din fiecare pol de creștere analizat, la o cadență adecvată, pe o perioadă de cel puțin 10 ani.

Orașele vizate sunt: București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Constanta, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea.

Printr-o altă componentă a proiectului, se intenționează asigurarea legăturilor între reședințele de județ apropiate, cum ar fi: Călărași – Slobozia; Ploiești – București – Giurgiu; Timișoara – Arad; Deva – Alba Iulia – Sibiu; Satu Mare – Baia Mare; Botoșani – Suceava; Cluj Napoca – Târgu Mureș; Brăila – Galați; Iași – Vaslui; Craiova – Slatina; Bacău – Piatra Neamț; Brașov – Sf. Gheorghe.

Rutele de circulaţie, care vor constitui obligaţiile de serviciu public de transport feroviar public de călători, vor fi stabilite de către ARF pe baza analizei cererii de mobilitate la nivel global şi pe baza estimărilor cererii de mobilitate pentru fiecare an în parte.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Transport și de la bugetul de stat, cu respectarea obligațiilor legale în vigoare. Implementarea proiectului este prevăzută pentru o perioadă de 12 luni.

Consultarea de piață se face online, iar estimările de preț (exprimate în RON, cu TVA), precum și orice alte informații, pot fi transmise la adresa office@arf.gov.ro până la data de 27.04.2022.

Procesul de consultare se va încheia pe 04.05.2022. Mai multe detalii despre activitățile proiectului și scopul consultării de piață găsiți pe pagina web: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/mc-notice/view/100128033, iar numărul anunțului este MC1019352.

 

Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Sari la conținut